Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax krijgt Chinese miljoenen voor succesformule jeugdopleiding

27 november 2017, 11.32 uur

Het Chinese Guangzhou R&F Football Club betaalt 10 miljoen euro in ruil voor de hulp van Ajax om ook zo'n succesvolle jeugdopleiding uit de grond te stampen. De samenwerking is vandaag bezegeld.

De twee clubs tekenden een samenwerkingsovereenkomst van vijf jaar, bij succes wordt de overeenkomst nog eens met vijf jaar verlengd. Voormalig trainer Ed Engelkes zal in China de rol vervullen van technisch directeur en zal met enkele trainers het Ajax-woord verspreiden.

Directeur Edwin van der Sar ziet in China mogelijkheden voor Ajax om te groeien, waar dat in Europa steeds moeilijker wordt. 'Het is bekend dat het voor ons lastig is om in de huidige Europese voetbalwereld verder te groeien. Door deze Ajax Coaching Academy creëren we desondanks kansen om hierin stappen te maken.'

'Ajax heeft de beste jeugdopleiding van de wereld', vertelt de vice-president van Guangzhou. 'Wij zijn een jonge club, maar met dezelfde filosofie als Ajax heeft waar het gaat om de manier van spelen, maar ook met betrekking tot opleiden van jeugd.' De club eindigde dit jaar onder leiding van de Servische trainer Dragan Stojkovic als vijfde in China.