Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf schietincidenten in korte tijd in Zuidoost

31 mei 2009, 20.37 uur · Aangepast 2 juni 2009, 18.03 uur

Voor de vijfde keer in een maand tijd is er een schietpartij geweest in Amsterdam Zuidoost.

In een woning aan Haardstee raakten drie mannen gewond. De afgelopen vier dagen alleen al vielen er vijf slachtoffers door een schietincident in de Bijlmer. De politie onderzoekt nog of de schietpartijen iets met elkaar te maken hebben.

Op 6 mei wordt in de Sinderenstraat een 31-jarige man beschoten als hij  's avonds uit zijn auto stapt. Bij het derde schot blokkeert het vuurwapen van de schutter, waardoor de man het overleefd. Twee weken later is er weer een schietpartij. Ditmaal in de parkeergarage in de Amsterdamse Poort, op het Bijlmerplein. De man raakt zwaargewond en omdat het op klaarlichte dag gebeurt, zien meerdere mensen het gebeuren.

Drie dagen later is het raak op de Groesbeekdreef. Een auto wordt onder vuur genomen en een 17-jarige jongen raakt ernstig gewond. En zaterdag aan het eind van de middag is er weer een schietpartij. De vijfde in een maand tijd. De politie wil op dit moment niet kwijt of zij de zaken los van elkaar ziet, of dat er een verband is tussen de vele incidenten. Naar alle schietpartijen wordt onderzoek gedaan.