Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax begint met aanvallende opstelling aan kraker tegen PSV

10 december 2017, 17.22 uur · Aangepast 10 december 2017, 17.39 uur

Trainer Marcel Keizer heeft zondagmiddag een aanvallende opstelling neergezet. Het is in de wedstrijd tegen PSV erop of eronder, want als Ajax nog wil meedingen naar de landstitel, dan is puntverlies geen optie.

Keizer stelde dezelfde spelers op als tijdens de wedstrijd tegen Twente, maar legt andere accenten. Onder meer Frenkie de Jong zou een vrije rol zijn toebedeeld. 

Kwartier later beginnen
Het spande er vanmiddag nog om of de wedstrijd door zou gaan. Hevige sneeuwval was voor KNVB genoeg reden om twee andere Eredivisiewedstrijden af te gelasten. Maar in tegenstelling tot Utrecht-Feyenoord en Sparta-Vitesse, lopen de elf van Amsterdam wel gewoon het veld op. Dat zijn dus Onana; Veltman, De Ligt en Wöber; Van de Beek, Frenkie de Jong, Schöne en Ziyech en voorin Neres, Dolberg en Kluivert.

De KNVB besloot wel om de wedstrijd een kwartier later te beginnen. Zo wil de nationale voetbalbond rekening houden met supporters die op weg naar Amsterdam vertraging hebben opgelopen. 

UPDATE | Om zoveel mogelijk supporters op tijd bij het stadion te laten zijn, begint #Ajax – PSV een kwartier later. Aftrap is 17:00 uur. #ajapsv pic.twitter.com/NP2pW35qzx

— AFC Ajax (@AFCAjax) December 10, 2017