Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verovert bijna alle prijzen op Amsterdams Sportgala

19 december 2017, 08.13 uur · Foto: Stichting Topsport Amsterdam

In de Zuiveringshal op het Westergasterrein werd gisteravond een heus Ajax-feestje gehouden tijdens de uitreiking van de Fanny's, de Amsterdamse sportprijzen. Zoals ieder jaar was Stichting Topsport Amsterdam verantwoordelijk voor de organisatie van het Amsterdamse Topsportgala.

De prijs voor sportploeg van het jaar ging bij de vrouwen naar de Ajax-dames. Zij werden afgelopen seizoen landskampioen en wonnen de beker. De beste Amsterdamse sportcoach werd Ed Engelkes, die vorig jaar trainer was van de Ajax Vrouwen. De Fanny voor sporttalent van het jaar ging ook al naar een Ajacied: Matthijs de Ligt. Tot slot kreeg Ajax-international Desiree van Lunteren de prijs voor sportvrouw van het jaar.

Lees ook: Boottocht door Amsterdam voor Ajax Vrouwen

Europees kampioen hockey
De prijs voor beste sportman van 2017 ging niet naar een Ajacied, maar naar een hockeyer. Mirco Pruyser van HC Amsterdam werd afgelopen seizoen topscorer en Europees kampioen met het Nederlandse hockeyelftal. Een speciale Pluim ging er naar Running Blind Amsterdam vanwege hun sportaanbod voor zieke en/of minder valide sporters.

Vanavond worden in de RAI de prijzen uitgereikt tijdens het Nederlandse Sportgala. Kanshebbers voor sportman van het jaar zijn wielrenner Tom Dumoulin, autocoureur Max Verstappen en schaatser Sven Kramer. In de categorie sportvrouw van het jaar zijn genomineerd zeilster Marit Bouwmeester, wegwielrenster Anna van der Breggen en atlete Dafne Schippers.