Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Aangegeven bal toverde glimlach op gezicht Nouri'

19 december 2017, 09.42 uur

'Druppeltje voor druppeltje', zo omschrijft de vader van Abdelhak Nouri de genezing van zijn zoon. Ruim vijf maanden nadat Nouri op het trainingskamp van Ajax in elkaar zakte, wordt zijn familie nog steeds heen en weer geslingerd door emoties.

In een groot interview in De Telegraaf vertelt vader Mohammed over de tijd die Appie Nouri sindsdien doorbracht in een Tilburgse revalidatiekliniek. Om vast te kunnen stellen hoe de ernstig beschadigde hersenen van Nouri nog wel functioneren, voerden revalidatieartsen een eenvoudige test uit. 'Het toetsenbord dat Abdelhak kreeg aangereikt weerde hij af', zegt Mohammed. Maar een bal die hem werd aangereikt drukte Nouri tegen zijn borst en toverde een glimlach op zijn gezicht, vertelt zijn vader tegen de krant.

Lees ook: Broer Nouri zit iedere dag aan ziekenhuisbed: 'Af en toe besef ik het niet'

'Dat vergeet ik nooit meer'
'Het is nog steeds moeilijk voor iedereen, maar we doen ons best. Over Abdelhak praten valt me zwaar', zegt hij. Mohammed vertelt hoe zijn familie nog steeds veel steun heeft van alle reacties die zij van buiten krijgen.

Hij herinnert zich het eerbetoon in Geuzenveld nog als de dag van gisteren. 'Al die mensen die de moeite namen hier naartoe te komen, gaven ons eens te meer aan wat een verbinder Abdelhak was. Burgemeester Van der Laan kwam daarna ook langs en sprak prachtige woorden: "Hem is in Amsterdam gelukt, wat mij nog niet lukte", zei hij. Dat vergeet ik nooit meer.'