Start van hoofdcontent

112

nl

iPhone-aankoop eindigt in gewelddadige beroving Diemen-Zuid

9 maart 2018, 13.15 uur

Twee jongens willen op donderdag 21 december een iPhone overkopen van een particulier. De aankoop loopt echter uit op een gewelddadige beroving.

De twee slachtoffers hebben via internet een afspraak gemaakt met de verkoper. De aankoop van een iPhone 8, voor zeshonderd euro, zou plaatsvinden in de buurt van station Diemen-Zuid. Hier hebben de kopers dan ook afgesproken. 

De latere slachtoffers treffen aanvankelijk twee mannen, die twee mannen zijn gefilmd, zo is te zien in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020. Als er voldoende geld is gepind lopen de vier naar een huis waar de iPhone zal worden opgehaald. Maar dan voegt een vijfde man zich bij de groep. 

Eén van de kopers ruikt onraad en zet het op een lopen. Hij wordt echter ingehaald en moet, onder bedreiging van een mes, zijn portemonnee en telefoon afstaan. Het andere slachtoffer wordt tegen de grond gewerkt en in elkaar getrapt. De net gepinde 600 euro wordt afgepakt. 

De daders gaan er vervolgens vandoor. Twee van de drie verdachten zijn, zoals gezegd, gefilmd op het station. De politie roept mensen die de mannen herkennen op zich te melden.