Start van hoofdcontent
nl

Kan Jong Ajax profiteren van misstap NEC?

25 maart 2018, 15.50 uur · Aangepast 25 maart 2018, 18.49 uur

Jong Ajax voetbalt vanmiddag om 14:30 een belangrijke wedstrijd. De nummer 1 van de Jupiler League neemt het op tegen Jong AZ, dat op plek 15 staat. Ajax' tweede elftal hoopt zo te profiteren van de misstap die NEC maakte tegen de Graafschap.

Gisteren liet NEC het liggen tegen de Doetinchemmers. Met 1-1 op het scorebord, verspeelde de nummer 2 van de ranglijst dure punten.

Beide ploegen hebben 61 punten en ook het doelsaldo is gelijk. Wel speelde NEC één wedstrijd meer dan Jong Ajax. Met nog acht duels te gaan, mogen de Amsterdammers vandaag niks uit handen geven en zijn ook het aantal doelpunten niet onbelangrijk.

Lees ook: Jong Ajax wint in Doetinchem dankzij hattrick van Sierhuis

De 18-jarige Danilo Pereira mag laten of hij daarbij een verschil kan maken. De wedstrijd tegen Jong AZ is het debuut van de Braziliaanse spits.

Op vrijdag 6 april staat de kraker tegen NEC op het programma.

De opstelling van vandaag: Alblas, Orejuela, Sidoel, Doekhi, Kemper; Matusiwa, Bijleveld, Flemming; Lang, Cassierra, Pereira

Om 14.30 uur speelt #JongAjax, met debutant Danilo Pereira in de basis, tegen Jong AZ. Zometeen de volledige opstelling! #jajjaz

— AFC Ajax (@AFCAjax) March 25, 2018