Jong Ajax met ruime cijfers langs FC Den Bosch: 2-5

10 april 2018, 00.02 uur · Aangepast 10 april 2018, 10.58 uur

Jong Ajax heeft met ruime cijfers FC Den Bosch verslagen. Het werd 2-5 in Brabant.

Jort van der Sande opende de score voor de thuisploeg toen hij in de 16e minuut een assist van Kaars volgens het boekje afrondde. Maar het antwoord kwam snel: in de 17e minuut stond het alweer 1-1. Uit een hoekschop kopte Dennis Johnsen voor Jong Ajax binnen. Vijf minuten later was het Cassierra die de Amsterdammers naar 1-2 hielp.

Met drie doelpunten in 25 minuten was de wedstrijd al vroeg opengebroken. Toen Jong Ajax de wedstrijd na de doelpuntenregen naar zich toe wilde trekken, werdene er een aantal kansen gemist. Vervolgens wist Den Bosch vlak voor rust de gelijkmaker binnen te schieten.

Debuut Ekkelenkamp
Jurgen Ekkelenkamp maakte in de tweede helft zijn debuut, en dat was al snel succesvol. In de 47ste minuut maakte hij de 2-3. Ook bij het daaropvolgende doelpunt speelde hij een rol, want Ekkelenkamp werd in de zestien neergehaald door Vossebelt. De penalty die volgde, werd door Cassierra binnengeschoten.

De score liep nog verder uit toen Kaj Sierhuis de 2-5 binnen schoot.