Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lonely Planet: Kijk verder dan Amsterdam, ga eens naar Friesland

22 mei 2018, 09.50 uur · Aangepast 22 mei 2018, 10.10 uur · Foto: Wikimedia

Lonely Planet zet Friesland dit jaar op plek drie in de top 10 van beste Europese bestemmingen. 'De meeste toeristen gaan direct naar Amsterdam, maar dit jaar staat Friesland in de schijnwerpers', aldus de reisgids.

Vooral hoofdstad Leeuwarden wordt geprezen, onder meer vanwege 'de bloeiende café-cultuur en grachten omringd door historische huizen'. De stad is dit jaar bovendien benoemd tot Europese Culturele Hoofdstad, waardoor 'er flink wordt uitgepakt' met activiteiten.

Zo worden er meerdere festivals en evenementen georganiseerd. Bovendien is er een grote expositie in het Fries Museum van 'één van Leeuwarden's meest beroemde voormalige bewoners: M.C. Escher'.

Naast Leeuwarden zijn ook de Waddeneilanden zijn een bezoekje waard, oordeelt Lonely Planet. 'De perfecte plek om te ontsnappen te midden van zandduinen, lange stranden en wadden.' Toch is het de vraag of toeristen daadwerkelijk de trein vanaf Schiphol pakken om naar Friesland af te reizen. Dat levert namelijk een extra reistijd op van meer dan twee uur.