Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woningen in Slotervaart speciaal voor docenten

1 juni 2018, 13.24 uur · Aangepast 1 juni 2018, 14.28 uur · Foto: Woningbouworganisatie Wonam

Dertig docenten die werken in het basis- en voortgezet onderwijs in de stad hebben gisteren de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Met het opleveren van de woningen wil de gemeente docenten stimuleren om naar de stad te komen, of er te blijven.

In het complex aan de Van de Sande Bakhuyzenstraat in Nieuw-West kregen de bewoners van in totaal 106 woningen de sleutel van hun nieuwe huis. Woon-wethouder Laurens Ivens is blij met het initiatief Wonam, dat de woningen bouwde. 'Daarmee doen we niet alleen iets aan het tekort aan middenhuurwoningen, maar ook aan het tekort aan leraren in Amsterdam.'

Lees ook: Startende leraren krijgen voorrang bij toewijzing woning in de stad

Twaalfduizend kinderen geen leraar
De aankomende maanden worden er meer woningen opgeleverd speciaal voor leraren in het basis- en voortgezet onderwijs. Ook is het voor beginnende leraren en mensen die zich willen laten omscholen, mogelijk om een beurs aan te vragen bij de gemeente.

Het lerarentekort in de stad dreigt steeds groter te worden. Het Breed Bestuurlijk Overleg van Amsterdamse schoolbesturen schat dat het aantal vacatures in het basisonderwijs in de stad gaat oplopen naar 475 in 2023. Dat zou betekenen dat mogelijk 15.000 kinderen geen leraar hebben tegen die tijd.

Lees ook: Gemeente gaat nog meer geld vrijmaken voor startende leraren