Start van hoofdcontent

Stad

nl

Katholiek verzet tegen deelname Rouvoet

11 augustus 2009, 10.20 uur · Aangepast 11 augustus 2009, 20.14 uur

De European Advisory Group van Catholics for Choice heeft vandaag André Rouvoet, de Nederlandse minister voor Jeugd en Gezin, opgeroepen zich terug te trekken van het World Congress of Families, dat van 10 tot en met 12 augustus gehouden wordt in de RAI.

Het World Congress of Families is georganiseerd door het ultraconservatieve Howard Center for Family, Religion and Society. In een brief aan de minister verzoekt de European Advisory Group van Catholics for Choice hem om zich terug te trekken. Henk Baars, een Nederlands lid van de groep, noemde "de intolerante, homofobe, seksistische en xenofobe sentimenten die verscheidene sprekers op de conferentie in het verleden hebben kenbaar gemaakt. Voor deze denkbeelden," zei hij, "is geen plaats in de Nederlandse maatschappij en ze gaan in tegen de lange staat van dienst in Nederland op het gebied van tolerantie en acceptatie."

Dit is de vijfde bijeenkomst van het World Congress of Families. Op voorgaande conferenties werd verzocht om diegenen met tolerantere denkbeelden te marginaliseren en werden campagnes gesteund tegen de vooruitgang in burgerlijke en politieke rechten over de hele wereld, met het werk van de Verenigde Naties als doel in het bijzonder.