Gelijkspel voor Ajax in Kerkrade

4 oktober 2009, 16.30 uur · Aangepast 6 oktober 2009, 16.27 uur

Ajax heeft zondagmiddag in de uitwedstrijd bij Roda JC twee punten laten liggen.

Het werd na een boeiend duel uiteindelijk 2-2. Ajax starte furieus aan de wedstrijd en creëerde daarbij al snel drie kansen. Toch kon de ploeg van Martin Jol pas door een penalty op voorsprong komen. Na 23 minuten maakte De Fauw hands en kon Suarez aanleggen voor de 0-1. Roda JC kwam echter snel terug via Arnaud Sutchuin die profiteerde van handig voorbereidend werk van Hadouir.

Na rust kwamen de Limburgers zelfs op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval die werd afgerond door Bodor. Een kwartier later kwam het zwak spelende Ajax toch op gelijke hoogte. Wederom Suarez scoorde schitterend uit een vrije trap. Het spannende slot, waarin Emanuelson rood kreeg, leverde kansen op voor beide ploegen. Gescoord werd er echter niet meer.