Teleurstellend Ajax speelt gelijk

17 januari 2010, 17.32 uur · Aangepast 19 januari 2010, 11.58 uur

Ajax kon in de inhaalwedstrijd bij NAC Breda niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel.

De ploeg van Martin Jol begon onthutsend zwak aan de tweede seizoenshelft. De openingstreffer van NAC-spits Cairo na 19 minuten was een logisch gevolg. Pas na een half uur spelen begon Ajax met voetballen. Niet veel later was er de gelijkmaker van Rasmus Lindgren, de Zweed die zijn eerste minuten maakte van dit seizoen kopte een hoekschop binnen. De tweede helft bleef het spel van Ajax erg zwak en ondanks goede kansen voor Demy de Zeeuw en Luis Suarez bleef de stand ongewijzigd. Hierdoor kon Ajax niet profiteren van het gelijkspel van koploper FC Twente bij FC Utrecht (0-0).

AT5 sprak na de wedstrijd met Demy de Zeeuw, die door een gele kaart in de tweede helft geschorst is voor de komende thuiswedstrijd tegen zijn oude club AZ.