Ajax tweede na ruime zege op RKC

21 maart 2010, 15.30 uur · Aangepast 23 maart 2010, 15.25 uur

Ajax heeft zondagmiddag een ruime zege bij RKC Waalwijk geboekt (1-5).

Dankzij de overwinning klimt Ajax naar de tweede plaats van de ranglijst. De achterstand op koploper FC Twente is zes wedstrijden voor het einde van de competitie tot vier punten teruggebracht.

Ajax kwam in de negende minuut op voorsprong door Siem de Jong (0-1). Marko Pantelic was verantwoordelijk voor de gelijkmaker van RKC Waalwijk. De spits passeerde in de 27e minuut zijn doelman Maarten Stekelenburg: 1-1.

Suarez zorgde in de 47e minuut voor 2-1. De wedstrijd was gespeeld nadat Hans Mulder in de 65e minuut zijn eigen doelman passeerde. Suarez en Rommedahl zorgden daarna nog voor 5-1. RKC Waalwijk speelde de laatste twintig minuten na de tweede gele kaart van Ruud Berger met tien man.

Trainer Martin Jol hekelde na afloop de instelling van zijn spelers tijdens de eerste helft.

Studio Ajax is tegenwoordig ook op Facebook te vinden. Nooit meer iets missen van jouw favoriete voetbalprogramma? Meld je dan hier aan!