Ajax walst over VVV heen

11 april 2010, 18.25 uur · Aangepast 13 april 2010, 10.00 uur

Ajax blijft na een monsterscore in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (7-0) in het spoor van FC Twente.

Het duel in de Amsterdam ArenA was eigenlijk al binnen tien minuten beslist door twee goals van aanvoerder Luis Suarez. Ajax denderde de rest van het eerste bedrijf door en wist te scoren via Marko Pantelic, nogmaals Luis Suarez en tussendoor Urby Emanuelson, die fit genoeg bleek om te beginnen. De teller stokte even bij vijf goals maar na rust wist Pantelic net als Suarez een hattrick te halen.

Ajax staat door de overwinning steviger op plek twee na het gelijkspel van PSV thuis tegen Feyenoord, eerder vandaag. Die positie levert aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronde van de Champions League op. Het verschil met koploper FC Twente blijft vier punten met nog drie wedstrijden te spelen.

Studio Ajax zit tegenwoordig ook op Facebook. Nooit meer iets missen van jouw favoriete voetbalprogramma? Meld je dan hier aan!