Ajax wint en nadert Twente tot één punt

14 april 2010, 22.55 uur · Aangepast 16 april 2010, 14.48 uur

Ajax heeft woensdagavond de uitwedstrijd bij Willem II met 2-0 gewonnen.

De ploeg van Martin Jol verkleinde door de twaalfde competitiezege op rij het verschil met koploper FC Twente tot een punt.

Ajax nam al na drie minuten de leiding. Marko Pantelic kaatste knap met Luis Suarez, die op weg naar doelman Maikel Aerts over het been van Danny Schenkel ging. Suarez maakte vanaf elf meter geen fout en bejubelde alweer zijn 33e competitietreffer (0-1).

Ajax mocht zich vervolgens aanrekenen dat het voor rust niet riant afstand van Willem II nam. De club miste in de eerste helft maar liefst zeven mogelijkheden. Siem de Jong, Pantelic, Jan Vertonghen, opnieuw de Jong, Demy de Zeeuw, Eyong Enoh en Suarez verzuimden doelman Aerts opnieuw te passeren.

Willem II bood zo weinig tegenstand dat Ajax dacht zich een gemakzuchtige spelopvatting te kunnen permitteren. De nummer twee van de eredivisie leek zich niet te beseffen dat de tegenstander met één goede actie zo maar op gelijke hoogte kon komen. De thuisclub werd voor rust echter geen enkele keer gevaarlijk. Het publiek uit Tilburg floot de spelers van Willem II ook regelmatig uit. Vooral Mitchell Donald, net als Jan-Arie van der Heijden gehuurd van Ajax, moest het ontgelden.

Demy de Zeeuw, één van de slechte voetballers van Ajax in Tilburg, leidde in de zestigste minuut de bevrijdende tweede treffer van zijn ploeg in. Hij dirigeerde met een fraai steekballetje Rommedahl naar de achterlijn. De Deense vervanger van de geblesseerde Urby Emanuelson zag de vrijstaande Pantelic niet over het hoofd (0-2). Zo verbeterde Ajax het uitzicht op de dertigste landstitel in het stadion waar het drie jaar geleden op de slotdag van de competitie de titelrace met PSV op een doelpuntje verloor. Willem II kan na de nederlaag de play-offs om promotie/degradatie nauwelijks meer ontgaan.

Studio Ajax zit tegenwoordig ook op Facebook. Nooit meer iets missen van jouw favoriete voetbalprogramma? Meld je dan hier aan! Zondag o.a. te gast: Stefan Pettersson!