Ajax wint eerste finale met gemak: 2-0

25 april 2010, 22.06 uur · Aangepast 27 april 2010, 09.43 uur

Na zeven minuten spelen was het al duidelijk dat er voor Feyenoord vandaag niets te halen viel in de Amsterdam ArenA.

Toen stond het namenlijk al 2-0 in het voordeel van Ajax. Beide doelpunten kwamen van de voet van middenvelder Siem de Jong. Bij de eerste goal na zes minuten ging Feyenoord-doelman Mulder opzichtig in de fout bij een hoge bal van Toby Alderweireld. De Jong pikte de bal op en kon in een leeg doel intikken.

Nog geen minuut later stond Feyenoord blijkbaar nog te slapen want na een vloeiende aanval kon De Jong geheel vrijstaand een voorzet van Urby Emanuelson binnen volleren. De bal verdween prachtig in de kruising. Daarmee was de eerste wedstrijd in de bekerfinale na zeven minuten al gespeeld.

In het verdere verloop waren kansen aan beide zijde spaarzaam al hing de 3-0 met kansen voor Pantelic en Suarez eerder in de lucht dan een aansluitingstreffer. Ajax speelde slordig tegen een machteloos Feyenoord, dat door de 2-0 einduitslag evenwel niet geheel kansloos is op donderdag 6 mei.

Dan valt de beslissing in de Rotterdamse Kuip, waar alleen Feyenoord-supporters bij aanwezig mogen zijn. De ArenA was vanavond driekwart gevult met enkel Ajax-aanhangers, die zich in positieve zin onderscheidden.

Studio Ajax zit tegenwoordig ook op Facebook. Nooit meer iets missen van jouw favoriete voetbalprogramma? Meld je dan hier aan! Vandaag een speciale gast in de uitzending vanaf het bordes: Stefan Pettersson!