Start van hoofdcontent

Stad

nl

Laaggeletterden krijgen info ov-chipkaart

29 mei 2010, 13.28 uur · Aangepast 31 mei 2010, 11.15 uur

Het GVB heeft in opdracht van de gemeente een eenvoudig informatiepakket over de invoering van de ov-chipkaart ontwikkeld. Het pakket is speciaal bedoeld voor laaggeletterde mensen.

De gemeente wil dat zo informatie over de invoering van de ov-chipkaart ook laaggeletterden bereikt. Presentatrice Dieuwertje Blok neemt maandag samen met enkele voormalig laaggeletterden het eerste pakket in ontvangst, maakte het GVB bekend.

In Nederland kampen ongeveer anderhalf miljoen mensen met problemen bij het lezen, schrijven of rekenen. Deze groep heeft vaak moeite met onze informatiemaatschappij, aldus het vervoersbedrijf.

In het informatiepakket zitten twee folders, eentje over wat de ov-chipkaart is en eentje over hoe je reist met het nieuwe vervoersbewijs, een powerpointpresentatie, een film en een uitleg over hoe je de kaart moet opladen met een abonnement of saldo.

Komende donderdag verdwijnt de strippenkaart voorgoed uit het openbaar vervoer in de regio Amsterdam. De verkoop ervan stopte vrijdag al. Na Rotterdam is Amsterdam straks de tweede stad in Nederland waar de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs is in metro, tram en bus.