Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr gaat weer in de fout en verliest

30 mei 2010, 15.08 uur · Aangepast 6 augustus 2010, 16.38 uur

Badr Hari is weer in de fout gegaan tijdens een K1-gevecht. De Amsterdamse kickbokser trapte zijn tegenstander Hesdy Gerges, vol in het gezicht terwijl deze al op de grond zat en werd gediskwalificeerd.

Twee jaar geleden maakte Hari dezelfde fout tijdens een gevecht tegen Remy Bonjasky in Japan. Ook toen werd Badr wegens onsportief gedrag gediskwalificeerd waardoor hij de wedstrijd verloor.

Op het uitverkochte It's Showtime gala in de ArenA moest Badr het zaterdagavond in een beladen duel opnemen tegen een andere Amsterdammer, Hesdy Gerges. Badr Hari was extra gemotiveerd, omdat zijn tegenstander een pupil is van Hari's voormalige trainer Thom Harinck, waarmee Hari al enige tijd gebrouilleerd is.

De Marokkaanse Amsterdammer begon dan ook voortvarend in de ArenA. Maar net op het moment dat Gerges wat beter in de partij lijkt te komen, verliest Hari zichzelf en schopt zijn tegenstander in het gezicht terwijl de scheidsrechter al tussenbeide is gekomen. Hari raakte gisteren zo zijn titel kwijt aan Gerges, die zich de nieuwe kampioen mag noemen.

Het publiek in de Arena keerde zich na afloop massaal tegen publiekslieveling Hari, die zelf ook in verwarring leek over zijn actie. Op de vraag wat er precies gebeurde antwoordt Hari: "Niet zo veel, ik ging weer eens in de fout. Ach, weet ik veel."

Gerges wist nog precies wat er gebeurd was: "Ik gleed uit en ik kreeg een penaltykick op m'n kaak. Ik wilde nog wel, maar m'n trainer zei dat het over was. Natuurlijk was ik liever anders kampioen geworden, maar ik kan hier niets aan doen. Ik ben een sportman en wil winnen. dat is gelukt."