Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Onderhandelingen Jol en Fulham in volle gang

19 juli 2010, 15.26 uur · Aangepast 21 juli 2010, 10.53 uur

Spannende uren voor Ajax-fans: de onderhandelingen tussen trainer Martin Jol en het Engelse Fulham zijn maandag in volle gang.

Jols zaakwaarnemer Mino Raiola wil tegen AT5 niets zeggen over de zaak. Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis (zie het filmpje) volstaat op zijn beurt met de verklaring dat het voor Ajax het beste is als er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over de toekomst van Jol.

Jol is vanochtend teruggekomen uit Portugal, waar Ajax een oefenduel verloor van FC Porto. Aan het begin van de middag vertrokken Jols broer Cock en zaakwaarnemer Raiola bij de ArenA naar een onbekende onderhandelingslocatie.

De kans dat er voor 17.00 uur uitsluitsel komt over een vertrek van Jol naar Engeland is klein. Als beursgenoteerd bedrijf zal Ajax met dergelijk nieuws willen wachten tot na het sluiten van de beurs, om de koers van het aandeel niet negatief te beïnvloeden.

Jol heeft in zijn contract met Ajax een gelimiteerde afkoopsom staan. Struikelblok in de onderhandelingen met Ajax zou echter de wens van Jol kunnen zijn om zijn broer Cock Jol en conditietrainer Michael Lindeman mee te nemen naar Fulham. Beiden staan tot 2012 onder contract bij Ajax en kunnen in tegenstelling tot Jol niet vertrekken voor relatief weinig geld.

UPDATE: Rond 15.45 uur is Jol in gezelschap van zijn zaakwaarnemer en zijn broer aangekomen in de ArenA. Daar wordt druk overlegd tussen de partijen.