Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Transfers Mido en De Ridder ver weg

13 augustus 2010, 15.26 uur · Aangepast 16 augustus 2010, 15.04 uur

Een overgang van Mido en Daniël de Ridder naar Ajax lijkt op korte termijn niet te gaan gebeuren. Dat maakte coach Martin Jol vrijdag bekend.

Ajax wilde Mido als extra aanvaller aantrekken. De Egyptische aanvaller onderging al een medische keuring en onderhandelde al met Ajax over een verbintenis. Zijn huidige club Middlesbrough wil de spits echter nog niet vrijgeven. De Engelse club wil eerst proberen Mido te verkopen. Ajax wil echter geen transfersom voor de aanvaller van Middlesbrough betalen. "Het gaat net als tijdens de gesprekken met El Hamdaoui", aldus Jol. "De ene dag schat ik de kans op 1 procent dat hij komt, de andere dag op 99 procent. Laten we er maar het beste van hopen."

Hetzelfde verhaal geldt voor De Ridder en zijn club Wigan Atletic. Jol wilde de oud-Ajacied  tijdens een trainingsweek aan het werk zien en daarna beslissen over de mogelijke huur van de aanvaller. Wigan Athletic gaf echter nog geen toestemming aan De Ridder om mee te trainen met Ajax.

Jol sluit niet uit dat beide spelers voor het verstrijken van de transferperiode op 31 augustus nog door Ajax worden aangetrokken.