Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toch geen rechtszaak tussen Jordaanfestivals

9 september 2010, 11.36 uur · Aangepast 9 september 2010, 13.52 uur

Jan de Bie, organisator van het Jordaanfestival, sleept Mick Harren van het Jordaanfestijn toch niet voor de rechter.

Dat meldt De Telegraaf. De advocaat van De Bie heeft echter wel een paar eisen voor Harren.

Zo moet het Jordaanfestijn volgend jaar een andere naam gebruiken. De naam Jordaanfestijn zou te veel lijken op de naam Jordaanfestival. Bovendien vindt de advocaat van De Bie dat de promotieposters die Harren voor zijn Jordaanfestijn gebruikt te verwarrend zijn. Doordat de woorden Jordaan en festival er in het rood op staan en de rest in het zwart, zouden de posters de suggestie wekken dat het hier om het Jordaanfestival zou gaan. De Bie wil dan ook dat de posters zoveel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen.

Eerder kregen De Bie en Harren nog knallende ruzie. Het Jordaanfestijn wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, en wel een week eerder dan het 35 jaar oude Jordaanfestival. Bovendien zouden er op beide evenementen vrijwel dezelfde artiesten optreden.

Mocht Harren niet ingaan op de eisen, dan sleept De Bie hem alsnog voor de rechter. Harren benadrukt in De Telegraaf dat hij het allemaal niet zo bedoeld heeft. "Een festijn is kleiner dan een festival en zo is ons evenement ook bedoeld. Maar het is wel het festival voor de Jordanezen", aldus Harren tegenover De Telegraaf.