Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax uitgeschakeld na kansloze nederlaag

23 november 2010, 23.42 uur · Aangepast 26 november 2010, 14.17 uur

Ajax had vanavond niets in te brengen tegen Real Madrid. Zonder zich al te veel in te spannen wonnen de Spanjaarden in de ArenA met 0-4.

Ajax is door dat resultaat uitgeschakeld in de Champions League. Door de overwinning van AC Milan in Frankrijk bij Auxerre kan Ajax nog maximaal derde worden in de groep. Die plek geeft nog recht op een plaats in de Europa League.

Bij rust leidde de 'Koninklijke' al met 2-0 dankzij doelpunten van Karim Benzema (36e minuut) en Alvaro Arbeloa (44e). Na de pauze verdubbelde Cristiano Ronaldo de marge dankzij twee treffers in de 70e en 81e minuut. Het laatste doelpunt werd vanaf de penaltystip gemaakt. In de slotfase werden Xabi Alonso en Sergio Ramos met rood van het veld gestuurd. Beide Real-spelers kregen twee keer geel.

Trainer Martin Jol van Ajax trachtte dinsdag na de afstraffing positief te blijven. "We moeten het maar zien als een goede ervaring. We staan in de poule bovendien nog steeds derde. Dat is tenminste nog wat.'"

De geplaagde coach van de Amsterdammers wilde zijn kansloze ploeg geen verwijten maken. "De spelers wilden alles geven en dat hebben ze gedaan. Maar we konden de bal amper veroveren. Het leek misschien dat Real Madrid er weinig aan deed. Maar die indruk hadden we op het veld zeker niet."

Jol: "We hebben het in elk geval tot de 36e minuut op 0-0 kunnen houden. Maar daarna kregen we onnodige doelpunten tegen. Real Madrid is natuurlijk ook veel beter dan Ajax. Dat wisten we vooraf al. Niemand bij ons zei ook na de loting dat we in deze poule wel even eerste of tweede zouden worden."

In de eerste wedstrijd tegen Real Madrid, in het Bernabeu had Ajax ook al niets in te brengen. Toen verloor de ploeg van Martin Jol met 2-0.