Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Laat bijstandstrekkers sneeuwruimen'

21 december 2010, 13.31 uur · Aangepast 22 december 2010, 15.03 uur

De VVD in Amsterdam wil bijstandsgerechtigden inzetten om sneeuw te ruimen en te strooien. De partij vindt het onacceptabel dat op veel plekken in de stad nog altijd veel sneeuw ligt, liet ze dinsdag weten.

Doordat de sneeuw zich op fietspaden ophoopt en fietsers daardoor tussen de auto's gaan fietsen of op de rijbaan ten val komen, ontstaan gevaarlijke situaties. ,,Bij deze extreme weersomstandigheden zou dag en nacht gestrooid en geruimd moeten worden. Als de mankracht daarvoor niet beschikbaar is, moet naar alternatieven gezocht worden'', aldus VVD-duoraadslid Maurice Piek.

De liberalen willen het verder verplicht maken om de eigen stoep sneeuwvrij te maken. Enkele jaren geleden stond dat nog vermeld in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). ,,De eigen stoep sneeuwvrij maken, is iets dat iedereen eigenlijk uit zichzelf zou moeten doen. Helaas gebeurt dat niet, dus pleiten wij ervoor deze verplichting weer in te voeren'', stelt Piek.

De SP komt op haar beurt met een sneeuwplan voor het GVB. Afgelopen vrijdag haalde het vervoersbedrijf namelijk alle bussen van de straat, omdat het te glad was om nog te rijden. Het zou volgens de socialisten goed zijn als er een sneeuwregeling komt zodat ietdereen in ieder geval naar huis kan komen. De SP wil deze week nog met een voorstel komen voor hun sneeuwregeling.