Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax brengt nieuw bod uit op Dost

31 januari 2011, 13.18 uur · Aangepast 3 februari 2011, 08.55 uur

Ajax heeft maandagochtend een nieuw bod op Bas Dost van sc Heerenveen uitgebracht. De Amsterdamse club heeft echter nog steeds geen overeenstemming met de Friese club bereikt.

Dit betekent dat de arbitragezaak tussen Bas Dost en Heerenveen maandagmiddag doorgaat.

Trainer Frank de Boer wil zijn selectie graag met Dost versterken. De Amsterdamse club wenst echter niet aan de vraagprijs van sc Heerenveen te voldoen. De Friese club vraagt naar verluidt 6 miljoen euro voor de spits, die het afgelopen zomer voor bijna 3,5 miljoen euro van Heracles overkwam. Dost, die geen basisspeler bij sc Heerenveen is, wil via de arbitragecommissie van de KNVB een overgang afdwingen.

,,Wij zijn hier niet blij mee'', laat een woordvoerder van Ajax weten. ,,We hoopten er zelf met sc Heerenveen uit te komen. We hebben Dost ook echt niet aangespoord om naar de arbitragecommissie te stappen. Dat heeft hij helemaal zelf besloten.''

Ajax wil zich voor dinsdag, als de transfermarkt weer is gesloten, nog met een aanvaller versterken. De formatie verlegt de aandacht naar Dries Mertens (FC Utrecht) als het geen overeenstemming met sc Heerenveen over Dost bereikt.