Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Midreth had nooit aan Stedelijk moeten beginnen'

6 mei 2011, 14.03 uur · Aangepast 6 mei 2011, 14.32 uur

Bouwbedrijf Midreth had nooit grote bouwprojecten als de uitbreiding van het Stedelijk Museum in Amsterdam mogen aannemen, oordelen de curatoren van het failliete bouwbedrijf.

Dat meldt Het Parool vrijdag. De curatoren schrijven in hun verslag dat Midreth niet voldoende professionaliteit in huis had voor zo'n prestigieus project. Midreth ging in februari failliet nadat de gemeente Amsterdam had geweigerd 9,5 miljoen euro extra te betalen voor uitvoeren van extra werkzaamheden aan het Stedelijk Museum.

Volgens Het Parool had de accountant van Midreth al eerder gewaarschuwd dat het bedrijf te gecompliceerde projecten aantrok, maar dat advies werd in de wind geslagen.

Midreth verslikte zich in een groot bouwproject in de Jan Tooropstraat en het museum van de DSB-bank van Dirk Scheringa en verloor daarmee al veel geld. Bij het uiteindelijke  faillissement liepen zestien juridische procedures tegen opdrachtgevers, waaronder die tegen Amsterdam. De uitbreiding van het Stedelijk Museum is overgenomen door Volker Wessels.