Ajax heeft eindelijk felbegeerde derde ster

15 mei 2011, 17.01 uur · Aangepast 18 mei 2011, 12.33 uur

Na een zinderende slotwedstrijd heeft Ajax dan eindelijk de zo vurig gewenste derde ster binnen. In de ArenA werd FC Twente in een open duel met 3-1 verslagen.

De wedstrijd was nog niet begonnen of Bryan Ruiz stuitte van dichtbij op Kenneth Vermeer. Ajax trok daarna de regie naar zich toe. De beloning kwam in de 23e minuut. Uit een voorzet van rechts van Gregory van der Wiel schoot Siem de Jong verwoestend de 1-0 binnen. Niet alleen de ArenA ontplofte na de goal. Ook vanaf het Rembrandtplein en Leidseplein steeg een oorverdovend gejuich op.

Ook na de goal bleef Ajax de rest van de eerste helft overwicht houden. Twente was via Danny Landzaat desondanks twee keer dichtbij de gelijkmaker.

Direct na het begin van de tweede helft kopte nota bene Landzaat in eigen goal de 2-0 binnen. Maar de stand stond nog niet op het scorebord of Theo Janssen schoot de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

In de 78e minuut was het opnieuw Siem de Jong die de scoorde. Na een snelle aanval schoot hij uit een pass van Christian Eriksen knap de bevrijdende 3-1 binnen.

Voor Ajax is het de dertigste landstitel in de historie. De Amsterdamse club was in 2004 voor de laatste keer kampioen van Nederland.