Ajax scoort vijf keer tegen Heerenveen

14 augustus 2011, 18.23 uur · Aangepast 20 augustus 2011, 16.21 uur

Ajax heeft ook z'n eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De landskampioen won vrij simpel met 5-1 van een teleurstellend zwak Heerenveen.

De thuisclub kon de hele eerste helft domineren tegen een initiatiefloos Heerenveen. Toch was het even wachten op de eerste treffer. Die kwam uiteindelijk in de 37'ste minuut. Kolbeinn Sigthórsson maakte een echte spitsengoal, zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Uit het niets wist Bas Dost in de 42'ste minuut gelijk te maken. Die gelijke stand werd een minuut later alweer gecorrigeerd door Toby Alderweireld. De verdediger schoot met een harde knal vanaf 36 meter de bal in de kruising.

Kort na rust scoorde Derk Boerrigter zijn tweede doelpunt van het seizoen. Pas na die 3-1 was er sprake van een echte wedstrijd waarin Heerenveen eindelijk een beetje z'n best ging doen. Niettemin kreeg Ajax ook in de tweede helft de grootste kansen.

De 4-1 volgde onvermijdelijk in de 74'ste minuut. Miralem Sulejmani passeerde met een prachtige solo de verdediging van zijn voormalige club en schopte de 4-1 in het net. In blessuretijd zette Gregory van der Wiel de eindstand op het bord: 5-1.

Ajax blijft met deze uitslag koploper. En daarmee zorgt de club voor een leuk feestje op de dag dat de ArenA zijn 15e verjaardag viert.