Start van hoofdcontent

Stad

nl

Korte, maar hevige brand in gebouw UvA

19 augustus 2011, 10.27 uur · Aangepast 22 augustus 2011, 12.54 uur

In een gebouw van de UvA in de Roetersstraat heeft korte tijd hevige brand gewoed, inmiddels zijn de grote rookwolken verdwenen en lijkt de brand onder controle.

De brandweer is vanochtend om 08.15 na een grote brand in de Roetersstraat uitgerukt. De brand ontstond volgens de brandweer op negende en tiende verdieping van het gebouw. Het gaat om een sloopgebouw van de UvA.

Er waren alleen werknemers van een sloopbedrijf in het pand, zij hebben het pand op tijd verlaten. Mogelijk hebben de sloopwerkzaamheden iets te maken met de brand. De bouwvakkers hebben in eerste instantie de brand geprobeerd te blussen, maar dat lukte niet. De brandweer was vervolgens snel ter plekke.

Ambulances snelden op de brand af, maar bleken uiteindelijk niet nodig. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Volgens de brandweer zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Slopers hebben hun werkzaamheden rond het middaguur hervat. In een gebouw naast het sloopband zijn vandaag ook al de colleges weer begonnen.

Klik hier voor bewegende beelden van @Swinehammered. En nog meer beeld van @eenpotdroog. En ook op YouTube.

Meer foto's bij Gespot.