Ajax komt niet verder dan gelijkspel

21 augustus 2011, 18.26 uur · Aangepast 27 augustus 2011, 13.28 uur

Ajax heeft z'n eerste verliespunten van het seizoen geïncasseerd. In Venlo kwam de landskampioen terug van een 2-0 achterstand, maar de winnende treffer bleef uit.

In de eerste helft kreeg Ajax de meeste kansen, maar beide teams wisten niet te scoren. Kort na rust zette Ahmed Musa VVV-Venlo op voorsprong. In de 60'ste minuut verdubbelde de aanvaller die voorsprong zelfs naar 2-0.

Pas in de 68'ste minuut scoorde Theo Janssen de eerste voor Ajax. Een minuut later stond het 2-2, na een echte spitsengoal van Kolbeinn Sigthorsson. In de resterende minuten plus vijf minuten blessuretijd wist Ajax uiteindelijk niet de winnende treffer te maken.

Omdat FC Twente zaterdag wel won in Heerenveen nemen de Tukkers de koppositie in de Eredivisie over. Ajax staat dankzij de 9 doelpunten uit de eerdere duels op de tweede plaats, voor Feyenoord en Vitesse die ook 7 punten uit drie wedstrijden noteerden.