Ajax incasseert zes doelpunten in Utrecht

6 november 2011, 15.30 uur · Aangepast 8 november 2011, 17.33 uur

De verdediging van Ajax is zo lek als een mandje. Uit bij FC Utrecht moest de kampioen zes tegendoelpunten incasseren.

Het doelpuntrijke duel begon met twee blessures voor Ajax. Siem de Jong en Toby Alderweireld moesten het veld verlaten en werden vervangen door Dmitri Bulykin en André Ooijer.

De Russische spits scoorde in achtste minuut de 0-1. Maar Utrecht reageerde door twee keer te scoren. De andere invaller, Ooijer, scoorde na een half uur de 2-2, waarna Bulykin Ajax kort voor rust weer op voorsprong zette.

Na rust hield de mazzel op voor Ajax. Kort na het begin van de tweede helft scoorde Utrecht drie keer in vijf minuten. Met name de linker flank van de Amsterdamse verdediging kon nauwelijks weerstand bieden tegen de aanvallen.

Christian Eriksen schoot Ajax nog naar 5-4 en Miralem Suljemani werd een strafschop ontnomen, maar de achterstand kon Ajax niet inhalen. In de laatste minuut scoorde Utrecht als afsluiting nog van grote afstand de 6-4 in een onbewaakt doel.