Start van hoofdcontent

Stad

nl

Daklozenkrant Z! gered

16 december 2011, 14.09 uur · Aangepast 16 december 2011, 16.56 uur

De noodlijdende Amsterdamse daklozenkrant Z!, die in zijn voortbestaan werd bedreigd, is gered met dank aan bezoekers van de Miljonair Fair.

Een paar maanden geleden omschreef Z!-hoofdredacteur de situatie van zijn krant nog als 'nijpend'. Maar tijdens de Miljonair Fair in de RAI werd deze maand gelukkig massaal de portemonnee getrokken. Tijdens een veiling werd er 57.000 euro opgehaald voor het noodlijdende blad.

Dat hebben burgemeester Eberhard van der Laan en Yves Gijrath (de organisator van de Miljonair Fair) vrijdag bekendgemaakt. Naast het geld van de veiling hebben zich 25 zogenoemde 'vrienden van de Amsterdamse daklozenkrant' gemeld, die bereid zijn in 2012 en 2013 1000 euro per jaar te doneren. Dit is een belangrijke basis voor de krant om de komende jaren verder te kunnen.

Eerder dit jaar werd bekend dat Z! een tekort had van 50.000 euro. Tijdens een gesprek dat Van der Laan had met Gijrath vroeg de burgervader wat de Miljonair Fair zou kunnen doen voor de noodlijdende krant. 'Ik ben burgemeester van alle Amsterdammers, arm en rijk', aldus Van der Laan.