Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Suarez geschorst na racisme

21 december 2011, 08.24 uur · Aangepast 9 oktober 2012, 15.48 uur

De Engelse voetbalbond FA heeft Liverpool-aanvaller Luis Suarez voor acht duels geschorst en een boete opgelegd van een kleine 50.000 euro.

De oud-Ajacied is schuldig bevonden aan racistisch gedrag ten opzichte van Manchester United-verdediger Patrice Evra tijdens een wedstrijd op 15 oktober.

Suarez heeft 'beledigende woorden' gebruikt tegen Evra waarbij hij refereerde aan diens huidskleur. Mocht de Uruguyaanse international in beroep gaan tegen de straf dan wordt de schorsing opgeschort.

De zaak kwam aan het rollen nadat Evra voor de camera's van het Franse Canal Plus meteen na de wedstrijd had verklaard dat Suarez hem 'meer dan tien keer' racistisch had bejegend. 'Ik was erg overstuur', verklaarde hij.

Suarez heeft altijd ontkend en kreeg daarbij steun van zijn club. 'We zijn zeer verrast en teleurgesteld', reageerde de club dinsdagavond. Liverpool overweegt in beroep te gaan. 'We vinden het onvoorstelbaar dat Luis schuldig wordt bevonden op basis van een verklaring van Patrice Evra waar verder niemand op het veld, inclusief Evra's ploeggenoten van Manchester en alle officials de bewuste conversatie heeft gehoord.'