Start van hoofdcontent
nl

Carice wil meer naakt op tv

2 maart 2012, 09.00 uur · Aangepast 2 maart 2012, 12.12 uur

Carice van Houten houdt in een Amerikaans interview een pleidooi voor meer naakt op televisie.

Carice is binnenkort te zien in de Amerikaanse serie Game of Thrones en zoals AT5 al voorspelde zal ze daarin regelmatig uit de kleren moeten. New York Magazine vroeg of ze dat niet vervelend vindt. 'Het is raar', zegt Carice. 'We vermoorden iedereen in films, we zien bloed, oorlog, maar je kan niet een borst zien.'

De actrice wil wel dat het elegant gedaan wordt, maar is verder helemaal voor meer naakt. 'Wie heeft nou haar bh aan tijdens seks? Het is zo veel makkelijk om het het los te gooien, laat het hangen! Laat de mensen wat vlees zien!' En vooralsnog vindt de 35-jarige Carice zichzelf jong genoeg om daar lekker in mee te doen.

In het interview geeft de Nederlandse aan wel een beetje gefrustreerd te zijn dat ze in de VS vaak niet de rollen kan spelen die ze wil. 'Die gaan altijd naar grotere namen. Zo werkt het', zegt ze. Maar in Game of Thrones, gebaseerd op een reeks boeken, zit ze wel even safe. Hoewel... Iemand had Carice verteld dat haar personage vrij vroeg sterft, maar dat is niet het geval. 'Ik moet snel maar eens de boeken lezen', lacht Carice.