Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ondergrondse stalling Beursplein

7 maart 2012, 15.19 uur · Aangepast 7 maart 2012, 17.51 uur

Onder het Beursplein komt een fietsenstalling voor 1100 fietsen. Stadsdeel Centrum hoopt met de stalling de chaos van geparkeerde fietsen op de Dam en het Damrak aan te pakken.

Dat blijkt uit de gewijzigde plannen voor 'de rode loper', het prestigieuze project voor een luxe stadsboulevard langs de route van de Noord/Zuidlijn. Dit meldt het Parool.

Aan de stalling hangt wel een behoorlijk prijskaartje. Omgerekend zouden de bouwkosten neerkomen op dik 8000 euro per plek. In verband met de dagelijkse fietsenchaos op en rond de Dam juichen ondernemers uit de buurt het plan voor een fietsenstalling toe. Het is niet uitgesloten dat De Bijenkorf meebetaalt aan de stalling.

Met de gewijzigde plannen ligt er na jaren van praten en plannen maken, eindelijk een definitief ontwerp voor het eerste stukje van 'de rode loper', de entree van Amsterdam vanaf het Centraal Station.

In januari werd bekend gemaakt dat het plan van de gemeente om de entree van de stad op te knappen wegens geldgebrek een stuk soberder moest.