Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kluisrovers rammen politiebus

17 maart 2012, 02.31 uur · Aangepast 19 maart 2012, 15.24 uur

Een politiebusje is vrijdagavond op de Stellingweg in Noord geramd bij een wilde achtervolging van vijf mannen die even daarvoor een kluis hadden opengebroken. Die kluis stond in een kelderbox van de flat Wipmolen in Noord.

(Foto: Martin Damen)

Tijdens de roof werden de mannen, die allemaal bivakmusten droegen, rond 21.00 uur betrapt door buurtbewoners die meteen de politie inschakelden. Meerdere politieauto's gingen achter de dieven aan, die er inmiddels in een auto vandoor waren gegaan. Op de Stellingweg blokkeerden agenten met een busje de weg. De dieven ramden de auto en reden door. De achtervolging ging verder via de A10, uiteindelijk reden de rovers zich vast bij een hek van het Noorderpark, ook in Noord.

De vijf mannen zijn er te voet vandoor gegaan. De politie zette nog twee helikopters en hondenbegeleiders in om de mannen te zoeken, maar tevergeefs. 

De agenten van de aangereden auto bleven ongedeerd. Bij de kelderboxen heeft de forensische opsporingsdienst uitgebreid onderzoek gedaan. De opengebroken kluis stond er nog en is in beslag genomen voor verder onderzoek.