Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hattrick Sigthorsson bij Jong Ajax

17 april 2012, 22.37 uur · Aangepast 19 april 2012, 17.11 uur

Kolbeinn Sigthorsson is weer helemaal terug na zijn slepende blessure. Vanavond speelde hij de hele wedstrijd mee met Jong Ajax en scoorde drie keer. Het werd 6-0 tegen Jong De Graafschap.

De IJslander maakte de derde, vierde en laatste treffer. De 4-0 was uit een strafschop. Aras Özbiliz scoorde de openingstreffer, de 2-0 was een eigen doelpunten en de vijfde werd gemaakt door Jody Lukoki.

Door de dikke zege klimt Jong Ajax naar de tweede plaats achter koploper Jong FC Twente. Kampioenskansen zijn zo goed als uitgesloten, de Tukkers staan met nog drie wedstrijden te spelen zeven punten voor. 

De tweede plaats voor Jong Ajax is een klein wonder, want de seizoenstart was dramatisch. De ploeg van trainer Gery Vink stond na een wedstrijd of zeven zelfs bijna onderaan. Net als in de eredivisie is de strijd om de tweede plaats superspannend. Achter Jong Ajax staan Jong PSV, Jong AZ en Jong  Feyenoord/Excelsior op respectievelijk 1, 1 en 3 punten. Er moeten dus nog drie wedstrijden gespeeld worden, de laatste competitieronde is op maandag 7 mei, dan speelt Jong Ajax tegen Jong AZ.