Start van hoofdcontent

Stad

nl

190 boetes bij grote GVB-controle

30 mei 2012, 16.59 uur · Aangepast 31 mei 2012, 09.31 uur

Tijdens een tweedaagse controle in bus, tram en metro, zijn er 190 processen-verbaal opgelegd en boetes uitgeschreven.

Op donderdag 24 mei en vrijdag 25 mei vonden de grote controleacties plaats in het openbaar vervoer in de stad. 35 handhavers van onder andere de GVB zelf, het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer en de politie trokken door de stad.

In totaal werden er zo’n 190 proces verbalen opgelegd en boetes uitgeschreven. In 18 gevallen werden jongeren doorgeleid naar het veiligheidshuis Amsterdam-Amstelland. Er werden 3 taakstraffen opgelegd en 9 jongeren werden doorgeleid naar het project Halt.

Er werd vooral gecontroleerd op zwartrijden en de meeste processen-verbaal hadden dan ook daar mee te maken, laat de GVB weten aan AT5. Ook bleek vervolgens dat een aantal zwartrijders nog meer open hadden staan bij Justitie. Bij de taakstraffen ging het onder andere om iemand die op het spoor liep en een graffitispuiter die op heterdaad werd betrapt.

De GVB heeft het over de 'wasstraat'-aanpak. Verdachten werden meteen doorgeleid. Het was direct duidelijk of de consequenties een boete waren, of dat je diezelfde bij de Officier van Justitie of HALT kwam.