Start van hoofdcontent

Politiek

nl

D66-OZO: Optreden La Rose ondemocratisch

28 juni 2012, 12.20 uur · Aangepast 28 juni 2012, 14.07 uur

Oppositiepartij D66-OZO is niet verrast door het besluit van de voorzitter van het Dagelijks Bestuur (DB) Marcel La Rose (PVDA) om op te stappen.

Volgens D66-OZO is het vertrek van La Rose namelijk een rechtstreeks gevolg van een langere discussie rond de wijze waarop hij meerdere malen de Raad heeft gepasseerd en onvolledig heeft geïnformeerd over de uitvoering van een raadsopdracht inzake de relatie met de stichting Masterboys.

De fractie van D66-OZO benadrukt dat de interpellatie niet over het dossier Masterboys en de bedreiging ging, maar over de wijze waarop het DB in het algemeen, en La Rose in het bijzonder, de Raad en het presidium niet dan wel onvolledig heeft geïnformeerd en heeft gepasseerd.

De fractie is van mening dat het dagelijks bestuur en de voorzitter in het bijzonder altijd moet voldoen aan de actieve informatieplicht (eventueel vertrouwelijk) en de raad, zeker als het gaat over integriteitkwesties, moet informeren of erbij betrekken.

Het onthouden van informatie aan de raad en solistisch optreden is niet acceptabel in een democratisch bestel stelt D66-OZO in een persbericht.