Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax nog niet klaar op transfermarkt

5 juli 2012, 17.14 uur

Frank de Boer houdt er nog steeds rekening mee dat aanvoerder Jan Vertonghen 'gewoon' naar het buitenland vertrekt. Als dit het geval is, wil hij een ervaren, Nederlands sprekende verdediger.

Dit heeft De Boer, momenteel met zijn club op trainingskamp in De Lutte, laten weten aan AT5. Op de shortlist om Vertonghen te vervangen staan Nick Viergever en Niklas Moisander (AZ), Bram Nuytinck (NEC) of Douglas (Twente). 'We gaan voor een ervaren, Nederlands sprekende verdediger', liet De Boer weten.

Verder is Ajax nog naarstig op zoek naar een ervaren spits, als achtervang voor Kolbeinn Sigthorsson. Vorig jaar vervulde de Rus Dmitri Bulykin de rol van reserve-spits, maar de aanvaller vertrok aan het einde van het seizoen. De Boer heeft er geen spijt van dat Ajax de aanvaller heeft laten gaan. 'Zijn instelling op de training was vaak niet in orde', aldus de oefenmeester.

Over een eventueel vertrek van middenvelder Vurnon Anita was De Boer kort. 'Die mag niet weg. Alleen als er een echt absurd bedrag wordt geboden.'