Start van hoofdcontent

Stad

nl

Telefoon twitterende dakloze gejat

31 juli 2012, 16.08 uur · Aangepast 1 augustus 2012, 11.00 uur

Zielig. De telefoon van 'straatvogel' Peter is gestolen. Nu kan Peter ons niet meer via Twitter op de hoogte houden van zijn avonturen.

Via zijn account hield de Amsterdamse Peter ons sinds begin juni van dit jaar op de hoogte van het wel en wee van een dakloze in de stad. Sinds die tijd produceerde hij al ruim achthonderd tweets, een bezig baasje dus.

Maar sinds drie dagen is het stil op het twitterkanaal van Peter. Zijn telefoon is namelijk gestolen. 'Met zijn maatje was hij in de bibliotheek aan het schuilen. Ze zijn in slaap gevallen en bij het wakker worden bleek de telefoon van Peter weg. Hij baalt er vreselijk van en wil zijn eigen telefoon terug, maar de kans daarop is natuurlijk maar heel klein', staat te lezen op de website van Straatvogels, de organisatie achter vijf twitterende Amsterdamse daklozen.

'Het twitteren is voor Peter belangrijk', stelt de organisatie. 'In korte tijd is het voor hem een belangrijke manier geworden om contacten te maken, te houden en zich zelf te laten zien'.

Straatvogels is nu op zoek naar een nieuwe telefoon voor Peter. Heb je zelf toevallig een twitterwaardig toestel liggen? Meld je dan even via de website!