Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog veel vragen over zaak-Shisha Lounge

29 augustus 2012, 13.42 uur · Aangepast 2 april 2013, 07.27 uur

De politie heeft nog veel vragen over de dodelijke schietpartij in waterpijpcafé Shisha Lounge in De Pijp.

De man die bij deze schietpartij om het leven kwam, de 31-jarige Redouan 'Takka' Boutaka (foto), is een bekende van de politie. Het onderzoek richt zich dan ook op een afrekening in het criminele circuit.

In de zaak zijn een paar, mogelijke, aanknopingspunten waar de politie meer vragen over heeft. Zo droeg Boutaka een peperduur horloge waar de politie graag meer over wil weten.

Ook is de politie op zoek naar getuigen die de schutters na de schietpartij hebben zien lopen, of rijden. De vermoedelijke daders renden het café uit rechtsaf de Van Woustraat in om vervolgens linksaf de Hemonylaan in te rennen. Zij stapten daar mogelijk in een grijze auto van het merk Porsche of Audi en reden weg in de richting van de Hemonystraat. De auto stond daar vermoedelijk voor hen gereed.

Een uitgebreide beschrijving van de vluchtroute, signalementen van de verdachten en foto's van het horloge van Boutaka zijn te vinden op depolitiezoekt.nl.

Naar aanleiding van de dodelijke schietpartij besloot de gemeente eerder deze maand de Shisha Lounge te sluiten. In de kelder waar de schietpartij plaatsvond waren op het moment dat het vuur geopend werd vijftien mensen aanwezig. De politie noemt het 'een wonder' dat er maar een slachtoffer is gevallen.