Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Andreaspenning voor vertrekkend bestuurslid

25 september 2012, 11.58 uur · Aangepast 25 september 2012, 14.29 uur

Wethouder Eric van der Burg heeft de Andreaspenning uitgereikt aan vertrekkend bestuurslid Ruud van Zuijlen.

De gemeente onderscheidt Ruud van Zuijlen hiermee die sinds 1983 actief is als belangenbehartiger voor mensen met een beperking. Eerst binnen de afdeling Amsterdam van de MS-vereniging en in 1990 was hij mede-oprichter van het Amsterdamse Patiënten Consumenten Platform (APCP). De onderscheiding vond plaats tijdens de Algemene Vergadering van Cliëntenbelang Amsterdam.

In een persbericht laat Cliëntenbelang weten dat Van Zuijlen ondanks zijn verslechterende gezondheid (hij lijdt aan progressieve MS) altijd een positief mens is gebleven die keer op keer vanuit een positief kritische blik opkomt voor de belangen van kwetsbaren. Waar anderen vaak zijn beperking zien, ziet Van Zuijlen wat er mogelijk is en stelt hij zijn kostbare energie in dienst van anderen. Dit doet hij met kennis van zaken, overtuiging en veel doorzettingsvermogen.

De Andreaspenning is bedoeld voor mensen die zich langdurig als vrijwilliger hebben ingezet voor een Amsterdamse stichting of vereniging met een maatschappelijk doel.