Start van hoofdcontent
nl

'Estelle te zwak om te verhoren'

26 september 2012, 10.00 uur · Aangepast 3 oktober 2012, 13.28 uur

Estelle Cruijff is niet in staat om een lang verhoor te ondergaan bij de rechter-commissaris over de mishandeling van Koen Everink in de Arena. Zij is nog altijd zo ontdaan dat ze hier te zwak voor is.

Dat meldt de Telegraaf. Haar advocaat Bram Moszkowicz schakelde een psychoanalyticus in. Die oordeelde dat Estelle door haar geestelijke toestand onmogelijk over de gebeurtenissen kan praten.

De partner van Badr Hari moest gister voor de tweede keer voor ondervraging bij de rechter-commissaris verschijnen. Ook de eerste keer liet Estelle weten geen urenlange verhoorsessie aan te kunnen. Estelle wordt verhoord over de lezing die zij eerder zag. Toen zei ze niets gezien te hebben van de zware mishandeling van de zakenman, die nu minder valide is. Meerdere getuigen spreken die bewering tegen.

Het Openbaar Ministerie vindt het vreemd dat Estelle enkele weken geleden wel in staat was een urenlang interview aan het SBS-programma Shownieuws te geven en op feestjes te verschijnen, schrijft De Telegraaf.