Start van hoofdcontent

Stad

nl

Holleeder en Vrij weigeren verklaring

28 oktober 2012, 11.22 uur · Aangepast 3 november 2012, 20.50 uur

Na de vechtpartij zaterdagmiddag op het terras van Brasserie de Joffers in Zuid hebben Willem Holleeder en Dick Vrij geen verklaring afgelegd op het politiebureau.

De politie laat weten dat wel de intentie is uitgesproken om de schade aan De Joffers te vergoeden. De café-eigenaar van de brasserie heeft daarom nog geen aangifte gedaan. Ook hebben Holleeder en Dick Vrij beiden geen aangifte gedaan. Na verhoor konden zij het politiebureau zaterdag weer verlaten.

Holleeder kreeg zaterdagmiddag rond half 2 ruzie op het terras van het sjieke café, waarna een felle woordenwisseling ontstond. De man met wie hij ruzie kreeg was Dick Vrij, een imposante en beruchte freefighter. Vrij was in het verleden bevriend met Holleeder en zou klusjes voor hem hebben gedaan. De oorzaak van de ruzie is niet bekend.

Volgens een ooggetuige zou Vrij echter, na de vechtpartij, hebben geroepen dat Holleeder wel wist waar het over ging. De Neus zou niet begrijpend hebben gereageerd. Tegenover AT5 vertelt een ooggetuige ook dat Holleeder en wat vrienden eerder op de middag nog ontspannen en lachend op het terras zaten waarna een grote wat oudere man opeens boven Holleeder sprong en hem in elkaar sloeg.

De ooggetuige noemde het een emotionele uitbarsting die vanuit het niets kwam. 'Het hele terras stoof vervolgens uit elkaar omdat iedereen bang was dat er geschoten ging worden', aldus één van de aanwezigen. Holleeder zou alleen klappen hebben gehad en zelf niet hebben geslagen, aldus een ooggetuige.