Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewonden door koolmonoxide in West

22 november 2012, 14.15 uur · Aangepast 24 november 2012, 01.04 uur · Foto: Angie Wellink

In een woning aan de John Franklinstraat in de Van Galenbuurt is vanmiddag een te hoge concentratie van koolmonoxide gemeten.

Brandweer en ambulance kwamen rond 1 uur ter plaatse na een klacht van een bewoner die zich niet lekker voelde. Na onderzoek en metingen van de brandweer werd een verhoogde waarde van koolmonoxide gemeten.

Een vrouw en twee kinderen die ook in de woning aanwezig waren zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en behandeling. Ook de man, die als eerste klaagde over duizeligheid, is geadviseerd even naar het ziekenhuis te gaan. Allen hadden last van misselijkheid en duizeligheid.

Twee bovenburen die thuis waren zijn zelfstandig voor controle ook naar het ziekenhuis gegaan. De te hoge waarde van de koolmonoxide ontstond door een niet goed functionerende geiser. De brandweer heeft de bewoners geadviseerd de geiser niet te gebruiken zolang deze niet goed functioneert.

Koolmonoxide is kleurloos en reukloos zeer giftig gas dat 250 keer sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. Eerder deze week kwam er in de Kinkerstraat nog een man om het leven door koolmonoxidevergiftiging.