Start van hoofdcontent

Stad

nl

A'damse voetballertjes tuigen grensrechter af

3 december 2012, 09.04 uur · Aangepast 4 december 2012, 23.41 uur

De politie heeft drie jongens van 15 en 16 jaar opgepakt, die zondag een grensrechter bij een jeugdwedstrijd in Almere in elkaar hebben geschopt.

Volgens een woordvoerder van de politie ligt de mishandelde grensrechter in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De grensrechter vlagde bij een wedstrijd van Buitenboys B3 uit Almere tegen sv Nieuw Sloten B1 uit Amsterdam. Een aantal voetballers van 15 en 16 jaar oud van Nieuw Sloten belaagde de grensrechter tijdens de wedstrijd. De man werd geschopt en geslagen en zette het op een lopen.

De jongens achterhaalden het slachtoffer echter en mishandelden hem opnieuw. Een paar uur na het geweld werd de man onwel en zakte in elkaar. Daarna is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie stelde na het incident een speciaal rechercheteam samen. Die wisten de verdachten van de agressie te identificeren en in de nacht van zondag op maandag van hun bed te lichten. De aanvallers van de grensrechter waren namelijk al gevlucht voordat de politie zondag arriveerde.

In een reactie op de website van sv Nieuw Sloten staat te lezen dat het team waarvoor de jongens speelden uit competitie is genomen. 'Het bestuur heeft besloten om de B1 direct uit de competitie te nemen. Het lidmaatschap van de aanstichters van deze molestatie wordt per direct ontbonden. De namen worden aan de KNVB doorgegeven.

Dit soort zaken hoort niet op de voetbalvelden thuis. We moeten er alles aan doen om deze excessen uit te bannen', stelt de clubleiding.