Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax treft mogelijk Chelsea of Liverpool

7 december 2012, 08.19 uur · Aangepast 19 december 2012, 15.46 uur

Ajax weet na donderdagavond aan welke ploegen het op 20 december bij de loting voor de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League gekoppeld kan worden.

De enige Nederlandse vertegenwoordiger in Europa na de winterstop is vanwege het lage puntenaantal in de Champions League (4 stuks) ongeplaatst.

Ajax treft één van de vier beste Champions League-afvallers of één van de 12 groepswinnaars in de Europa League. De CL-afvallers die Ajax kan loten zijn Olympiakos, Chelsea, Benfica en Cluj. Uit de Europa League kan Ajax groepswinnaars Liverpool, Viktoria Pilsen, Fenerbahçe, Bordeaux, Steaua Boekarest, Dnjepr, RC Genk, Roebin Kazan, Olympique Lyon, Lazio Roma, Metalist of Hannover 96 tegenkomen.

De landskampioen ontloopt wel bekerhouder Atlético Madrid. Die ploeg eindigde als tweede in de groep. Ook Anzji, Borussia Mönchengladbach, Newcastle United, VfB Stuttgart, Napoli, Basel, Internazionale, Sparta Praag, Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen en Levante deden dat.

Bate Borisov, Dinamo Kiev en Zenit Sint-Petersburg behoren net als de Amsterdammers tot de 'minste' nummers 3 uit de Champions League en zijn eveneens niet geplaatst.