Vermeer en Alderweireld weer terug

Kenneth Vermeer en Toby Alderweireld keren terug in de basisformatie van Ajax voor het uitduel van zondag bij FC Utrecht.

Beide spelers ontbraken donderdag bij het bekerduel bij FC Groningen (0-3). Doelman Vermeer maakt in de KNVB-beker altijd plaats voor Jasper Cillessen. Trainer Frank de Boer greep het bekerduel in het Euroborg ook aan om verdediger Joël Veltman eens een kans te geven. 'Dat doe ik alleen omdat ik veel vertrouwen in hem hebt', zei hij.

'Dat heeft niets met Alderweireld te maken. Maar ik wilde Veltman ook wel eens tijdens een duel in het eerste team aan het werk zien. Mitchell Dijks was normaal gesproken ook bij FC Groningen voor Daley Blind begonnen. Je moet talenten beoordelen en perspectief geven. Helaas was hij geblesseerd.'

De Boer moet verder nog beslissen of hij Danny Hoesen laat terugkeren in zijn basisformatie. Tegen FC Groningen voldeed Siem de Jong als centrumspits. Het Deense middenveld met Lasse Schöne, Christian Eriksen en Christian Poulsen functioneerde eveneens naar behoren in stadion Euroborg.

Ajax verloor de laatste drie competitieduels bij FC Utrecht. De landskampioen won dit seizoen wel voor het bekertoernooi in de Galgenwaard (0-3).