Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Machinistwurger' heeft spijt van actie

4 januari 2013, 11.29 uur · Aangepast 9 januari 2013, 15.25 uur

De man die eind februari vorig jaar een machinist mishandelde op station Amsterdam Bijlmer heeft spijt van zijn actie.

Donderdag stond Johny S. uit Breukelen voor de rechtbank. Uit een verslag in dagblad Metro blijkt dat S., die de keel van de machinist 40 seconden dichtkneep nadat hij zijn aansluiting miste, spijt heeft van zijn actie, maar niet vindt dat hij volledig schuldig is aan het incident.

Volgens S. werd hij namelijk aangevallen door de machinist, nadat hij hem zelfs had uitgedaagd. 'Ik werd niet netjes te woord gestaan nadat ik mijn aansluiting had gemist', vertelde de toen 23-jarige Johnny volgens Metro. Na een woordenwisseling, wat duwwerk en een poging de vertrekkende trein te stoppen, stortte Johnny zich op de uit zijn cabine gekomen machinist.

Uit bewakingsbeelden die donderdag werden getoond bleek echter geen agressief gedrag van de machinist. Het slachtoffer liet via een verklaring weten nog altijd veel last te hebben van het voorval. Hij liep onder meer een kneuzing in zijn strottenhoofd op en kon ruim twee maanden niet werken. Inmiddels is de man weer aan het werk, maar kampt hij nog steeds met huilbuien en mijdt hij toesnellende passagiers. 'Ik voelde het leven uit mij wegglijden', vertelde het slachtoffer in een voorgelezen verklaring over de wurgpartij.

Het OM eiste donderdag een voorwaardelijke celstraf van 120 dagen, een werkstraf van 240 uur en een schadevergoeding voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Uitspraak over twee weken.